দিয়ে দিন odesk Search engine optimization টেস্ট

27 06 2012

এখানে আমি Odesk এর SEO টেস্টটির latest টা দিচ্ছি…… তারাতারি দিয়ে নিন।৮০% কমন পাবেন ইন্সাল্লাহ……… প্রথমে ms word এ কপি করবেন। Ctrl+f লিখে find out করুন। কেমন হল জানাবেন আশা করি……।
Search Engine Optimization

oDesk Search Engine Optimization skill Test UPDETED Answers

Question: 1

Which of the following search engines or directories provides the directory

search results for Yahoo?

Ans: B

Question: 2

Which of the following statements regarding website content are correct?

Ans: A

Question: 3

What is Keyword Density?

Ans: D

Question: 4
Which of the following statements about the Google Sitemap are correct:
Ans: A

Question: 5
Are RSS/Atom feeds returned in Google’s search results?
Ans: B

Question: 6
What does the term Keyword Prominence refer to?
Ans: C

Question: 7
Which of the following factors does Google take into account
while assessing whether or not a website is an authority website?
Ans: A,B,C

Question: 8
What is Anchor Text?
Ans: C

Question: 9
If you search for the term “iq test” in the Word Tracker keyword
suggestion tool, will it return the number of independent searches
for the term “iq”?
Ans: B

Question: 10
What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties
in order to filter off traffic to another site called?
Ans: D

Question: 11
Do search engines such as Google detect unnatural linking patterns by checking
the Class C IP address of the page where the link to the website originates?
Ans: A

Question: 12
What term is commonly used to describe the shuffling of positions in search
engine results in between major updates?
Ans: B

Question: 13
While grading your website, Google gives credit to outbound links pointing
to authority websites?
Ans: B

Question: 14
Which of the following URLs can the Google search engine spider?
Ans: E

Question: 16
What does the 302 server response code signify?
Ans: D

Question: 17
Which of the following statements is correct with regard to the description meta tag?
Ans: D

Question: 18
State whether true or false.The Yahoo Directory listing is a free service for commercial sites.
Ans: A

Question: 19
Which of the following statements is correct with regard to the images within a webpage?
Ans: B

Question: 20
Cloaking is a controversial SEO technique. What does it involve?
Ans: B

Question: 21
Which of the following facts about Alexa are correct?
ANS: A

Question: 22
Google looks down upon paid links for enhancing page rank. If a website sells links, what action/s does Google recommend to avoid being penalized?
Ans: C

Question: 23
Which of the following actions could get you banned by Google?
Ans: A

Question: 24
Which of the following statements about Google’s technical and quality guidelines is true?
Ans: B

Question: 25
Which of the following is an ethical SEO Technique?
Ans: D

Question: 26
All major search engines are case sensitive.
Ans: B

Question: 27
While optimizing your website it is important to generate the right type of traffic, how does the Bounce Rate information help in this regard?
Ans: B

Question: 28
Which of the following factors contribute towards link popularity of a website?
Ans: A,B,C,D

Question: 29
Search engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”) within the webpage. What are these common words called?
Ans: D

Question: 30
Which of the following activities could be looked down upon by Google as per their quality guidelines?
Ans: B,C

Question: 31
Which of the following statements about RSS are correct?
Ans: A

Question: 32
_________ is usually the best web page to get linked to while receiving a themed in-bound link from another website.
Ans: D

Question: 33
Which of the following can be termed as good keyword selection and placement strategies?
ANS: A, D

Question: 34
If your site is not appearing in Google search results because of some unethical SEO practices in the recent past, _________________.
Ans: D

Question: 35
Which of the following statements about search engine optimizationtechniques are correct:
Ans: A, B, D

Question: 36
A Hallway Page is used to:
Ans: D

Question: 37
Which of the following free tools/websites could help you identify which city in the world has the largest search for the keyword – “six sigma”?
Ans: D

Question: 38
How are site maps important for the search engine optimization process?
Ans: C

Question: 39
State whether the following statement is true or false.A Sitemap provides a list of internal links to user accessible pages on a website.
Ans: A

Question: 40
What is the function of “indexer” part of the Google search engine?
Ans: D

Question: 41
Which of the following conditions will Google treat favorably from the ‘Relevancy’ perspective?
Ans: D

Question: 42
Some words, when followed by a colon, have special meanings to Yahoo. What is performed by the link: operator?
ANS: C

Question: 43
Which of the following factors have an impact on the Google PageRank?
ANS: A

Question: 44
What is the term for Optimization strategies that are in an unknown area of reputability/validity?
ANS: C

Question: 45
Why is it a bad idea from the seo perspective to host free articles and write ups that are very common on the internet.
ANS: B

Question: 46
The following robots meta tag directs the search engine bots:
ANS: B

Question: 47
_________________ use both crawlers and directories to generate relevant results.
ANS: D

Question: 48
Which of the following statements is correct with regard to natural links?
ANS: C

Question: 49
What will happen if you type the words ‘Certification -Networking’ in the Google search box?
ANS: D

Question: 50
If you enter ‘Help site:www.microsoft.com’ in the Google search box, what will Google search for?
ANS: B

Question: 51
Which of the following statements about FFA pages are true?
ANS: B

Question: 52
What is the name of the search engine technology due to which a query for the word ‘actor’ will also show search results for related words such as actress, acting or act?
ANS: D

Question: 53
If a website’s search engine saturation with respect to a particular search engine is 20%, what does it mean?
NS: A

Question: 54
What is the main reason for the effectiveness of optimizing a webpage towards a long tail keyword search?
ANS: A


পদক্ষেপ

Information

8 responses

30 06 2012
অনিক

আমি দিতে গেলাম, সাইট মেইন্টেন্যান্স চলছে, এই মেসেজ দেখালো –

Testing services are unavailable from 6/30/2012 PT to 6/30/2012 2:00:00 AM PT due to routine maintenance.

কিন্তু আপনাকে ধন্যবাদ, পরে আবার চেষ্টা করে দেখব।

30 06 2012
অনিক

3.25 scored, didn’t get all common, but anyway, thanks

30 06 2012
nijerlekha

asole bisoyta notunder jonno. jara ekdom kisui dei ni. thanks for your good response

1 07 2012
অনিক

আসলে আমিও নতুন ফ্রিল্যান্সার, বেশিদিন হয়নি প্রোফাইল খুলেছি, যদি কিছু মনে না করেন, আপনার সাথে যোগাযোগ করা যাবে কি?

2 07 2012
nijerlekha

apni kon catagoryte kaj koren?

2 07 2012
অনিক

আমি আসলে পাওয়ারপয়েন্ট এর কাজ ভাল পারি, কিন্তু অনেক বিড করেছি, পাচ্ছি না, আসলে ভাবছিলাম পড়াশোনা শেষ, নিজের কিছু করার, চাকরির বাজার যা, এর থেকে ঘরে যদি কিছু করা যায়, কিন্তু এখানেও যেরকম অবস্থা দেখছি, আসলে বুঝতে পারছি না। ইদানিং ডিজাইনিং নিয়ে ঘাটাঘাটি করছি, কিন্তু আসলে কোন দিকে পুরো এক্সপার্ট না হলে তো অ্যাপ্লাই করা উচিৎ নয়, কিন্তু পাওয়ারপয়েন্টের কাজে আমি অন্তত আলাদা ধরণের পারফর্মেন্স দেখাতে পারব, অনেক কনফিডেন্স আছে। এ ব্যাপারে আপনি যদি হেল্প করতে পারেন। কিছুদিন ডাটা এন্ট্রির কাজে অ্যাপ্লাই করেছি, কিন্তু তাতে ভুয়া কিছু ক্যাপচা এন্ট্রির কাজ দিয়ে দেয়, ২-৩ টা কাজ এরকম পাওয়ার পরে বুঝেছি ওগুলো স্ক্যাম ছিল।

3 07 2012
nijerlekha

আমি যেটা সবসয় বলি, আগে কাজে expert হন। তার পর freelancing করুন। সত্যি কথা বলতে কি ডাটা এন্ট্রি কাজ টা হল skillless.আমি আপনাকে তাই বিভিন্ন SEO ভিত্তিক কাজ শেখার পরামর্শ দিতে পারি। যেমন forum posting,Social bookmarking, Backlink,Directory submission ইত্যাদি। আপনাদের সারা পেলে আমি এই বিসয়গুলা নিয়ে নিয়মিত লিখব। ইন্সাল্লাহ

7 07 2012
অনিক

আমি ওই যে বললাম, পাওয়ারপয়েন্টের কাজে এক্সপার্ট, কিন্তু কাজ পাচ্ছি না। আর আপনি যদি অন্যান্য আরও কিছুতে পরামর্শ দিতে পারেন, তাহলে তো ভালই হয়। সেগুলো শিখে তারপর না হয় কাজ করা যাবে। কিন্তু আমি যেটা পারি, তার উপরেই যে কেন কাজ পাচ্ছি না এটাই তো বুঝছি না

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / পরিবর্তন )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / পরিবর্তন )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / পরিবর্তন )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / পরিবর্তন )

Connecting to %s